joi, 8 septembrie 2011

Sedinta de conducere nr. 3


Sedinta de conducere nr. 3

Recapitulare si fixarea cunostintelor din sedinta nr.2, exercitii de schimbarea vitezelor cu motorul oprit. Obiective: plecarea de pe loc, oprirea si schimbarea vitezei in treapta 2. Acelasi traseu din primele doua sedinte.
Plecarea de pe loc : introducem in treapta 1, se ridica incet pedala de ambreiaj pana in puncul in care incepe sa se cupleze motorul( masina incepe sa tremure usor ), in acest punct se tine ambreiajul si apoi se apasa usor acceleratia la 1500 rot/min, dupa care se continua ridicarea ambreiajului si apasarea acceleratiei pana la punerea in miscare a masini, se accelereaza pana la 2500 rot si apoi schimbam in treapta 2( apsam ambreiaj la podea-luam piciorul de pe acceleratie-schimbam din tr.1 in tr2-ridicam usor ambr-apasam usor acceleratia)
Oprire la punct fix : ne asiguram ca nu vine nimeni din spate, apasam pedala de ambreiaj si in acelasi timp mutam piciorul drept de pe acceleratie pe frana si apasam usor putin cate putin pana opreste masina, cu picioarele apasate scoatem din viteza si apoi ridicam ambreiajul mentinand apasata frana.
Facem aceste exercitii repetate de oprire si plecare de pe loc. Sunt necesare cam 10 exercitii de plecare, schimbare in treapta 2 si oprire.
In tot acest timp perfectionam mentinerea directiei si ne obisnuim sa privim in oglinzi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu