joi, 8 septembrie 2011

Sedinta de conducere nr. 5



In prima parte a sedintei recapitulez si fixez toate cunostintele si exercitiile din primele 4 sedinte si hotaram impreuna daca ramanem pe acest traseu si exersam incontinuare sau intram in oras.
In oras aleg un traseu usor, un bulevard cu doua benzi pe sens, trafic redus, cateva treceri de pietoni, statii de autobuz cu alveola, intersectii semaforizate si sens giratoriu la capete.
Initial mergem cu treapta 2 cu 20km/h. Pe acest traseu exersam plecarea de pe loc si oprirea in situatiile impuse de trafic.
Trecerea de pietoni : La observarea indicatorului "Presemnalizare trecere pentru pietoni" luam piciorul de pe acceleratie si reducem viteza, mergem constant cu viteza redusa, privirea dreapta-stanga pe trotuare si observam daca sunt pietoni. Daca nu sunt pietoni putem trece marind viteza. Daca sunt pietoni care traverseaza oprim masina. Legea spune ca acordam prioritate numai pietonilor angajati in traversare pe sensul nostru de mers, dar ca incepatori ne deplasam cu viteza redusa si pietonii pot ajunge in acelasi timp cu noi pe sensul nostru de mers si atunci recomand oprirea masinii chiar daca pietonii sunt pe celalalt sens de mers.
Statia de autobuz cu alveola Legea spune ca autobuzul are prioritate la iesirea din alveola fata de vehiculele de pe banda 1 si atunci reducem viteza si la nevoie oprim . La apropierea de statie reducem viteza si marim atentia, daca autobuzul e in alveola urmarim semnalizatoarele acestuia, daca semnalizeaza stanga, iesirea, oprim masina. Vezi video

Statia de autobuz fara alveola: Legea ne permite sa depasim autobuzul oprit in statie fara sa ne oblige sa reducem viteza, dar respectam obligatiile prevazute in lege pentru efectuarea manevrei de depasire, daca aceste obligatii sunt indeplinite putem depasii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu