joi, 8 septembrie 2011

Sedinta de conducere nr. 6





Traseul din sedinta nr. 5. Exersam oprire, plecarea de pe loc, schimbarea vitezelor 2---3 si 3---2.


Intersectie semaforizata si marcata: In functie de directia de mers facem preselectia pe benzi cu cel putin 50 m inainte de imtersectie. Urmarim semafoarele si observam sagetile care ne spun ce directii dirijeaza semafoarele. Mai nou exista semafoare cu cronometru, daca semaforul este verde pentru directia dorita

continuam deplasarea cu atentie marita, daca este galben sau rosu oprim. In imagine avem doua semafoare, unul pt inainte si unul pt la stanga, si cronometru pentru directia inainte. Daca semaforul nu functioneaza sau este pe galben intermitent respectam semnificatia indicatoarelor de reglementare a prioritatii. In imagine avem cedeaza trecerea celor care vin pe drumul cu prioritate si avem prioritate fata de cei care vin din stanga.
Intersectia cu sens giratoriu obligatoriu: La aceasta intersectie are prioritate cel care se afla in intersectie si vine din partea stanga, semnalizam stanga la intrare in intersectie si dreapta la iesire. Daca vreau sa merg la dreapta semnalizez dreapta si ma incadrez pe dreapta langa bordura, dau prioritate celor care vin din stanga si apoi ies din intersectie.
ATENTIE! Daca sensul giratoriu are mai multe benzi, la iesire din sens trebuie sa va asigurati in dreapta la cei care merg in paralel cu voi si isi continua deplasarea in intersectie, trebuie sa le acordati prioritate pentru ca voi schimbati banda.

Depasirea obstacolelor : Daca privind inainte observam pe banda noastra un obstacol reducem viteza, semnalizam stanga, ne asiguram in oglinda laterala si in unghiul mort din stanga, daca vin masini pe banda 2 reducem viteza si oprim in spatele obstacolului la o distanta care sa ne permita efectuarea manevrei de depasire, daca nu vine nimeni din spate intram in depasire, iar in momentul in care observam obstacolul in oglinda retrovizoare semnalizam dreapta ne asiguram in oglinda laterala dreapta si reintram pe banda 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu